Content

Socialt ansvar

Schmersal-gruppens ledende tanke ved virksomhedens udformning og beskrivelse af forretningsforbindelser er at hver virksomhed har et socialt ansvar og skal følge etiske principper.

Derfor har Schmersal-gruppen underskrevet "Code of Conduct" fra ZVEI (centralt forbund for elektroteknik- og elektronikindustri e. V.). Dette betyder for Schmersal som underskrivende virksomhed at vi tar ansvar ved at tænke over vores virksomhedsbeslutninger og ageren når det gælder økonomi og teknologi men også vor social og miljømæssige synspunkt og dermed gennemføre passende sammenligning af forskellige interesser. Derudover bidrager vi indenfor vores mulige rammer af muligheder til velfærd og bærdygtig udvikling af det globale samfund på de produktionssteder der vi er tilstede.

Schmersal ser sig ikke bare som næringsdrivende uden også som „Corporate Citizen“: Vi stræber efter at væra gode naboer og partnere til kommunerne på alle produktionssteder. Derfor fremmer vi lokale uddannelsesinstitutioner som f.eks. Bergische Universität Wuppertal og sponsorerer aktiviteter som f.eks. almennyttige, lokale initiativer og sportsklubber. I Indien støtter Schmersal, i samarbejde med indisk-tyske handelskammer IGCC,  et langfristet projekt for fremme af fagteknisk uddannelse i regionen Maharashtra.

Socialt ansvar for vores medarbejdere er vigtigt: En drivende kraft i vor ageren er målet permanent at tilbyde gode og sikre arbejdspladser. I Brasilien vandt Schmersal den international konkurrence ”Great Place to Work” for femte gang i træk. Grundlæggende i denne konkurrence er kriterier som arbejdspladskultur, ledelse, teamwork, tillid og identifikation.

Context Column

Virksomhedsintern børnehave hos Schmersal

Et tydeligt tegn på dette ansvar er den virksomhedsinterne børnehave som blev åbnet ved hovedkontoret i Wuppertal i år 2008. Dette gør det nemmere for medarbejderne at kombinere job og familie. Og børnehaven har høje pædagogiske krav: Børn i børnehavealderen er specielt modtagelige og videbegærlige, derfor bør man ”legende let” fremme denne læringsproces på en målrettet måde.