Content

Milepæle i virksomhedens historie

Nutid

Schmersal-gruppen grundlagde den 1. Januar 2016 et selvstændigt forretningsområde for konsultydelser under virksomhedsnavnet tec.nicum. tec.nicum-experterne giver råd om alle spørgsmål omkring maskinsikkerhed til maskinproducenter og maskinejere. De planlægger og realiserer også komplekse sikkerhedsløsninger over hele verden.

2014

Böhnke + Partner GmbH, et datterselskab af Schmersal-gruppen lægger den første sten til et nyt kontor- og produktionsbyggeri i Obereschbach, en bydel i Bergisch Gladbach. Den nye bygning har plads til den voksende virksomhed og et øgende antal medarbejdere samt dækker fremtidige behov for produktionsplads.

 

Den kontinuerlige vækst i Kina gør det nødvendigt at bygge nyt i Qingpu/Schanghai. Schmersal Industrial Switchgear Shanghai Co. Ltd. (SISS) åbner i august.

2013

Schmersal-gruppen opkøber Böhnke + Partner GmbH styresystemer beliggende i Bergisch Gladbach og ekspanderer dermed forretningsområdet for elevatorteknik med vigtig styreteknik. Böhnke + Partner´s hovedsæde ekspanderer til kompetencecentrum for elevatorteknik.

Schmersal-gruppens nye produktionsfabrik i Ranjangaon nær Pune i Indien indvies i oktober. Schmersal India Private Limited har cirka 60 medarbejdere som fremstiller sikkerhedsbrydere og koblingsanordninger for elevatorer i den nye fabrik med knap 4.000 m² produktions- og lagerområde.

Efter to års planlægning og byggeri tager Schmersal-gruppen sit nye europæiske centrallager i drift. Logistikcentret har et område på 3.600 m² med plads til et pallelager med plads til 1.800 paller, et automatisk smådels-lager med 26.000 pladser samt store kommissionerings- og pakke-zoner.

2012

Første sten til Schmersal-gruppens sjette produktionsfabrik, Schmersal India Pvd. Ltd. som blev grundlagt i 2007 kommer til at producere sikkerhedsinstrumenter og koblingsanordninger til elevatorer til det indiske marked i Ranjangaon nær Pune.

Byggeriet påbegyndes til et logistikcentrum for Europa i Wuppertal.

Til toppen

2011

Absolut bedste årsregnskab i virksomhedens historie. Cirka 1.350 medarbejdere genererer en omsætning på 180 milioner €.

Første sten ligges til en ny fabrik i Qingpu (Shanghai-distriktet )/Kina. Schmersal Industrial Switchgear Co. Ltd. har nu cirka 100 medarbejdere. Et byggeri med 9.500 m² produktionsområde, et 4.000 m² stort lager og et kontor med fem etager og 1.700 m² areal skal bygges.

Til toppen

2010

Civilingeniør Philip Schmersal tiltræder Schmersal-gruppens virksomhedsledelse som tredje ejergeneration, 65 år efter virksomhedens grundlæggelse. Philip Schmersal har været aktiv i mange positioner i virksomheds-gruppen, bl.a. som chef for forretningsområdet elevatorteknik.

Til toppen

2009

Schmersal-gruppen sigter mod nye mål med "Teknik- og markedsstrategien 2015". Hovedpunkterne i den nye strategi er forstærket brancheorientering, udbygning af løsnings- og systemvirksomheden og mere intensiv kunderådgivning, f.eks. med Functional Safety Engineers.

Til toppen

2008

En aldeles speciel ny bygning indvies i Wuppertal i Januar 2008. Den virksomhedsinterne børnehave åbner med 18 børn og et krævende pædagogisk koncept: Barnets naturlige nysgerrighed skal udnyttes til at lege og lære, både i sprog (engelsk er andet sprog i børnhaven), naturvidenskab og teknik.

 

Schmersal-gruppen overtager Safety Control GmbH og dets søsterselskab Safety Protec GmbH i Mühldorf / Inn i oktober 2008 og ekspanderer dermed produktsortimentet for sikkerhedsrelateret optoelektronik med højkvalitets og praktikorienterede serier. Begge virksomheder navngives nu som Schmersal Safety Control GmbH og er Schmersal-gruppens kompetencecentrum for optoelektronik.
 

Til toppen

2007

Udannelsescentrum tec.nicum indvies.


Ekspansion af produktion i Kina som nu allerede beskæftiger over 100 medarbejdere.

Til toppen

2004

Heinz Schmersal bliver ene-ejer af K.A.Schmersal GmbH; steute udgår af virksomhedsgruppen og videreføres indenfor virksomhedsfamilien.
Omdannelse af Schmersal-gruppen: Koncentration på tre forretningsområder:

  • Elevatorteknik
  • Automationsteknik
  • Sikkrhedsteknik

Til toppen

1999

En fremstillingsfabrik i Shanghai/ China, som fremfor alt skal forsyne det østasiatiske marked med koblingsanordninger til elevatorer, går i produktion.

Til toppen

1997

Schmersal overtager Elan Schaltelemente GmbH & Co. KG i Wettenberg fra Schunk-gruppen.

Til toppen

1994

Schmersal overtager steute Schaltgeräte GmbH i Löhne.

Til toppen

1982

Generationsskifte: Fætrene Stefan og Heinz Schmersal overtager virksomhedsansvaret. Sikkerhed sat i system: Beskyttelse af mennesker og maskiner bestemmer fremgangsrigt virksomhedstanken og handling.

Til toppen

1974

Salgs- og produktionsvirksomheden ACE Schmersal Ltda. grundlægges i Sao Paulo/ Brasilien. Cirka 200 medarbejdere hos ACE Schmersal fremstiller idag sikkerhedsinstrumenter til det sydamerikanske marked.

Til toppen

1970'erne

Som en af de første virksomheder begynder Schmersal med udvikling og produktion af elektroniske nærhedsbrydere.

Til toppen

1960'erne

Trenden for internationalisering opfattes på et tidigt stadium. Schmersal grundlægger datterselskaber på viktige markeder i udlandet.

Til toppen

1950'erne

Produktporteføljen ekspanderes kontinuerligt. Mange konlingsanordninger anvendes i sikkerhedsrelevante applikationer, f.eks. indenfor eksplosionsfarlige områder.

Til toppen

1945

Umiddelbart efter anden verdenskrig, grundlægger brødrene Kurt Andreas og Ernst Schmersal en virksomhed som først bygger komponenter til elevatorer. 1947 begynder man med produktion af mekaniske koblingsanordninger.